1 Nisan 2021 Perşembe

Bilim, Teknoloji ve Yaşam Kanalı İçerikleri Hakkında

                                                                                                                                                 Nisan 2021

     Merhaba, Aslında bu yazı platformunu oluşturma amacım yıllar önce oluşturduğum "Yeni Mühendis" youtube kanalı ile aynı. Bazen yazılı olarak paylaşmak görüntülü olarak paylaşmaktan daha faydalı olabiliyor. Yine teknoloji, mühendislik ve yaşam hakkında önemli gördüğüm bilgileri paylaşacağım. Mesela;

 - Gelişen Önemli Teknolojiler (Uzay ve Havacılık) Hakkında

 - Bilim, Mühendislik vb. Konularda Yapılabileceklerimiz Hakkında

 - Günümüzde Yaygın Popüler Olan Teknolojiler Hakkında 

 - Kendi Tecrübe ve Yaşadıklarımdan Edindiğim Bilgiler Hakkında

 - Hayatta Kullanılabilecek Pratik Beceriler, Bilgiler Hakkında, içerikler paylaşmayı amaçlıyorum.

   Mesela son zamanlarda "Türk ve Dünya Havacılığına" dair araştırmalar yapıyorum. Bu konu hakkında güzel bir belgesel tarzı video hazırlayıp "Yeni Mühendis" kanalımda paylaşacağım. Ayrıca şuan yurtdışı yüksek lisans ayarlamaya çalıştığım için "Mezuniyet Sonrası İş Hayatı, Akademik Kariyer ve Askeriye" hakkında da bir içerik hazırlayacağım. Ek olarak "Doğru Bilimsel Araştırma Yapılabilecek Kaynaklar" hakkında da yazı kaleme alacağım.

   Şöyle bir durumda var değinmek istediğim, mesela bilim ve teknolojinin direk gelişmesini etkilemeyen ama dolaylı olarak çok önemli konular var. Örnek olarak dil becerisi yada sanat... İngilizce bilmek çok önemli ama düzgün şekilde Türkçe bilgisi, kelime haznesi olmayan arkadaşlar mühendislik ve teknoloji konularını tam olarak kendi dilinde anlayamıyor yada anlasa bile anlatamıyor çünkü o öğrendiği teknik bilgilerin Türkçe karşılıklarını bilmiyor. Diğer konu, sanat durumu ise şöyle ki, sanat direk yaratıcılık ile bağlantılıdır. Eğer bir mühendis yada teknisyen birşeyler icat etmek istiyorsa yaratıcı olmalıdır. O yüzden misal, belki Leonarda Da Vinci hem resimle, hem mühendislikle hem tıpla hem mimariyle o yüzden ilgileniyordu, ilham verdiği için... Aslında hepsi bir bütünün parçaları. Yeri gelmişken değinmek istiyorum, bütün teknolojik icatlar doğadan ilham alır. Uçaklar, tanklar, binalar ... O yüzden biyoloji yani canlıbilimi ve doğa bilimleri, doğayı incelemekte mühendislik için çok önemlidir.

   Karışık bir giriş olsada bunlara değinmek istedim. Yazıp paylaşmak istediğim bir platform kurmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Ben mekatronik mühendisliği mezunuyum. Şuan havacılık teknolojileri üzerine yüksek lisans yapıyorum. Bu tarz konularda paylaşmak istediklerinizi burada yorum olarak paylaşabilirsiniz.
( Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCVDx-lIiA23g39D5VM2eqAQ )


   Herkese iyi, sağlıklı günler dilerim.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yurtdışı Yüksek Lisans Rehberim

Ön Not: Eğer devlet burslusu olarak yurtdışı yüksek lisans, doktora öğrenimi görmek istiyorsanız YLSY'yi araştırmanızı tavsiye ederim. ...